Afbeeldingen

Uit de oude doos – een Interview met Peter ‘T Sas in 1998

ODm-test

In het tijdschrift WARP op Bladzijde 20

 

AV-TIP :Het eerste verhaal van OdM – nu opnieuw uitgegeven door Ulysses.(Duits)

Unheil Im Schwarze Keller

 

De uitgave zou een verderzetten zijn van het oorspronkelijke verhaal en OOK te spelen met de regels van OdM 1.0.
Ik denk dat iedereen  in de kelder van “Het zwarte everzwijn” de stap gezet heeft in de wereld “Avonturië”, de wereld van het Oog Des Meesters. Logisch daar het ook het eerste verhaal was dat verschenen is.
(De bevrijding van Sylvina niet in beschouwing genomen, het avontuur dat een onderdeel was van de basisdoos)

Van zodra we meer zicht hebben op het effectieve verhaal laten we dat zeker weten.

Smaug

Smaug

The Hobbit The Desolation of Smaug.
Iets waar menig ODM fan zijn/haar inspiratie vandaan haalt.

Getagged

Miniaturen

Miniaturen zijn een bruikbaar hulpmiddel voor de Meester om visueel de gevechtsrondes te begeleiden. Wie staat waar en welke held deelt mee aan een gevecht. Hier is een gevecht gaande tussen een hollebeer en drie helden.  Deze tovenaar in dit voorbeeld begint alvast met een toverspreuk om het gevecht in te leiden.

Getagged

De Kobold

We weten over de Avonturijnse kobold jammer genoeg alleen dat hij in verschillende groottes en verschijningen optreedt. Een heleboel zien eruit als hele kleine mensjes, weer andere als eekhoorntjes of onbeduidende aapjes. Kobolds hebben een zeker gevoel van humor, vooral als het gaat om het misfortuin van anderen. Hun grootste vermaak is leedvermaak. Veel kobolds hebben een beetje verstand van hekserij. Zij zijn altijd bereid zich met schurken in te laten, als ze daarbij dan wel aan hun trekken komen, d.w.z. een paar goudstukken kunnen opstrijken of een paar helden in de haren kunnen zitten.

Moed: 10

Levensenergie: 20

Beveiligingwapenuitrusting: 1

Aanval: 16

Afweer: 4

trefpunten: 1D

Monsterklasse: 15

Getagged

De Goblin

Net zoals de ork, de oger en de trol, behoort de goblin hoe lelijk hij ook is tot de de op mensen lijkende monsters. Hij is er een goed voorbeeld van hoe de ontwikkeling van de mens had kunnen verlopen. Zowel mannelijke als vrouwelijke goblins worden ongeveer 1,50 meter. Omdat hun rode spaarzame vacht niet genoeg bescherming biedt, steken zij zich graag in buitgemaakte kledingstukken. De meeste goblins zijn niet bijzonder dapper en raken door intimidatie snel van de kook. Dat verandert echter als ze denken de tegnstander de baas te kunnen. Goblins kunnen met de meeste Avontureinse wapens overweg, maar tweehandswapens en barbarenstrijdbijlen zijn te veel van het goede.

Moed: 5

Levensenergie: 12

Beveiligingwapenuitrusting: 2

Aanval: 9

Afweer: 7

trefpunten: 1D + 2

Monsterklasse: 5

Getagged

De Ork

Orken tweebenige monsters die er menselijke uitzien zijn familie van de goblins, maar ze zijn groter en gevaarlijker. De doorsnee ork is matig intelligent, heeft brede, gespierde schouders, een wijkend voorhoofd, een korte hals en heeft een dichte blauwzwarte tot donkerbruine beharing. Vrouwelijke orken zijn van de mannelijke te onderscheiden door hun lichtere lichaamsbouw en hun onbehaarde borst. Hoewel ze eigenlijk geen kleding nodig hebben, steken ze zich graag in kakelbonte stoffen. Orken vechten graag met de kromme sabel. In heel Avonturië kan men roofzuchtige orkenbendes tegenkomen; ze leven zowel boven de grond als in onderaardseholsystemen. Ze schuwen fel daglicht. Orken zijn van nature onberekenbaar. Het is kenmerkend dat in heel avonturië de uitdrukking ‘zo beminnelijk als een ork’ als een van de grofste beledigingen te boek staat.

Moed: 8

Levensenergie: 15

Beveiligingwapenuitrusting: 2

Aanval: 9

Afweer: 7

Trefpunten: 1D + 4

Monsterklasse: 8

Getagged

De Trol

Trollen bekleden een positie tussen reuzen en mensen. Ze worden wel vier meter lang en hebben een uiterst schonkige bouw. Trollen wonen graag in holen, maar ook wel in bossen of onder bruggen. een uitzondering op de regel vormt de steentrol, die nooit boven het aardoppervlak komt, omdat een enkele zonnestraal hem in steen doet veranderen. Trollen, vooral oude bostrollen, zijn niet gespeend van ieder gevoel voor humor, maar het zijn vooral enorme zoetekauwen. Daarom kunnen helden een trol beter met een lolly dan met een zwaard confronteren. Trollen zijn heel zeldzaam geworden in Avonturië en zij vormen allang niet meer zo’n bedreiging als in vroegere dagen.

Moed: 25

Levensenergie: 50

Beveiliginwapenuitrusting: 3

Aanval: 8

Afweer: 8

trefpunten: 3D

Monsterklasse: 30

Getagged

De Oger

De oger ook wel menseneter genaamd kan een lichaamslengte van meer dan drie meter bereiken: dat is zowel voor mannelijke als vrouwelijke exemplaren van toepassing. Omdat ogers niet van de zon houden, heeft hun taaie onbehaarde huid een krijtbleke kleur. Ze vinden het heerlijk om hun lichaam met reuzel in te vetten en dragen alleen een lendendoek. De typische ranzige ogergeur wordt door elfen tot op een afstand van 10 meter waargenomen.

Ogers hebben altijd honger en hun lievelingseten is mensenvlees. Daarom is het voor een held ook zinloos om te proberen met een oger te onderhandelen, want het monster staat maar één doel voor ogen: namelijk hoe krijg ik de held zo snel mogelijk in de pan. Waar het wapens betreft geeft de oger de voorkeur aan een zware met steensplinter beslagen knots, die hij met weinig behendigheid, maar wel met grote kracht, hanteert

Moed: 22

Levensenergie: 40

Beveiligingwapenuitrusting: 3

Aanval: 6

Afweer: 5

Trefpunten: 2D + 4

Monsterklasse: 18

Getagged
%d bloggers liken dit: