Tagarchief: holebeer

De holebeer

beer

Bruine, zwarte, en ijsberen kan men in de middelste en noordelijke regionen van Avonturië vaak tegenkomen. Tot de grootste berensoort behoort de holebeer. In tegenstelling tot zijn in de natuur levende familieleden huist de holebeer bijna uitsluitend in onderaardse spelonken. Als hij rechtop staat is hij 2,5 meter lang en hij kan een gewicht van bijna een halve ton bereiken. Hij is een alleseter en niet bijzonder agressief. Als hij echter tot razernij wordt gebracht, verandert hij in een afschrikwekkende vechtersbaas. Meestal slaat hij toe met zijn klauwen waarmee hij verschrikkelijke houwen kan uitdelen. Deze op zichzelf levende beer is gemakkeleijk aan zijn grijze ruige vacht en zijn grote, lichtschuwe ogen te herkennen.

Moed: 12

Levensenergie: 50

Beveiligingwapenuitrusting: 2

Aanval: 8

Afweer: 7

Trefpunten: 2D

Monsterklasse: 20

Getagged
%d bloggers liken dit: