Achter de schermen wordt druk met elkaar gepraat over hoe nu verder, aan welke kant van de geschiedenis wil je terecht komen, zal de haat het winnen of moet toch juist de liefde overheersen? We staan met z’n alle op dit kruispunt, dit keerpunt in de wereld van »Het Oog des Meesters«. Is er nog hoop voor de oude spelregels.
Iedereen heeft zijn of haar eigen herinneringen aan hoe het vroeger was, sommige waren niet meer dan een speler van het spel (zoals deze schrijver zelf), andere hebben daadwerkelijk een bijdrage geleverd aan de oude boeken. Vanaf vandaag biedt deze website iedereen de mogelijkheid om mee te helpen aan de nieuwe oude boeken. Want liefde 💝 is altijd sterker dan haat 👿.
Eerst stap
Om mee te doen zul je in het bezit moeten zijn van de Klassiek-reeks zoals die nu door LT Publications in ontwikkeling is. Daarvoor moet je snel naar drivetrough.com, je kunt de bundel nu nog downloaden voor nul euro. Doe dat echt snel. (hopelijk heeft Luc niet vanmorgen de link weggehaald). De bundel bestaat uit 11 boeken, twee regelboeken, 1 regioboek en 8 avonturen. Download ze allemaal, dat betekent niet dat je ze ook allemaal moet gaan nalezen en corrigeren. Hoeveel tijd je in het meelhelpen wilt steken is aan jou maar zorg dat je de bundel hebt, dan kun je later altijd meehelpen. De bundel gaat namelijk binnenkort off-line heeft Luc gezegd.
UPDATE 16 september: De bundel is niet meer te verkrijgen, wel zijn alle boeken uit de bundel los te downloaden. LT Publications stelt voor om voor elk boek €2,50 te betalen. Een prijs die op dit moment op geen enkele manier gerechtvaardigd is.
Stap 2
Meld je aan op de hiervoor speciaal ingerichte website: https://verbeter.hetoogdesmeesters.com/
Met je naam en emailadres meldt je je aan, daarna krijg je een mailtje met daarin een speciale link. Klik op link en daarna kun jezelf een wachtwoord kiezen en kun je overal inloggen met je naam en je wachtwoord. Wij zullen nooit je gegevens weggeven of verkopen aan anderen. Je wachtwoord is op een veilige manier opgeslagen en kan niet worden ingezien door mij.
Stap 3
Whoa, dat is schrikken, wat zie je allemaal. Bekijk de pagina rustig, klik gerust in het linker menu en kom langzaam tot rust. Dit lijkt erger dan het is. In stap vier ga ik je uitleggen wat je moet doen.
Stap 4
Dit is een bug tracker, dat wordt gebruikt voor software-projecten en hiermee worden fouten (bugs) gemeld en bijgehouden. Wij gebruiken het nu alleen om fouten te melden, Luc kan zelf komen kijken en besluiten wat hij met alle op- en aanmerkingen zal doen. Het systeem is erg uitgebreid en je ziet heel veel velden, tabellen en knopjes. De meeste ga je niet gebruiken dus vrees niet. Bekijk de video en ik denk dat meeste wel duidelijk is. Je kunt de video ook schermvullend maken als het anders te klein is. Binnen twee minuten heb je de belangrijkste zaken gezien.
Je hoeft bij het aanmelden van een fout maar 3 velden in te vullen, dat zijn de drie met een rood sterretje *.
- Categorie: zoals Typfout, Vertaalfout en Niet vertaald
- Samenvatting: vul daar de bladzijde nummer in waar de fout voorkomt of begint
- Beschrijving: de melding van wat er fout is en hoe het dan wel moet
Daarna klik je op [Melding opslaan], dat staat helemaal onderaan de pagina dus even naar beneden scrollen.
Met dit systeem van Mantis kan nog veel meer maar dat is voor ons nu allemaal niet nodig.
Tip
- Let er op dat je melding bij het juiste boek wordt geplaatst, kijk altijd even rechtsboven of daar de juiste boektitel staat, zo niet kies dan eerst het juiste boek
- Kijk ook of jouw melding al door iemand anders is gedaan.
Succes met het melden van fouten. Als er iets misgaat, meld het hier in de reacties.
Ter verduidelijking
Het Mantis Bug Tracker Systeem is door de redactie van hetoogmeesters.com zelf hier aan de website toegevoegd. Het is geen onderdeel van LT Publications of van het officiële vertaalteam. Het is bedoeld om iedereen die OdM1 een warm hart toedraagt een bijdrage te kunnen leveren aan de Klassiek-reeks. Wij weten niet of Luc Teunen, LT Pubblications of het vertaalteam zal kijken naar alle suggesties en of ze er überhaupt iets mee zullen doen. De reeks zoals die heden ten dage te vinden is bij drivethrurpg is van dien aard dat het ons een goed idee leek om de teksten met meer mensen na te kijken. Het Mantis Bug Tracker Systeem is daarbij een verzamelplek van alles wat iedereen opvalt aan de huidige teksten. Je bijdrage wordt door ons zeker gewaardeerd en hopelijk gebruikt het vertaalteam alle op- en aanmerkingen om hun reeks nog beter te maken.
Geef een reactie