Germaanse namen

Heeft een speler een goede naam nodig voor haar Held, een Meesterfiguur uit het Middenrijk of Thorwal loopt nog naamloos rond? Op www.taaldacht.nl vind je een lijst van meer dan 1500 namen. Vele namen hebben een krote uitleg over ontstaan en betekenis.

De website van Olivier van Renswoude staat vol met informatie over de (geschedienis van de) Nederlandse taal.

Getagged ,

3 thoughts on “Germaanse namen

  1. Tsadir schreef:

    Een heel nuttige lijst! Wordt ook al een tijdje regelmatig door de vertaalredactie gebruikt. Op die site zijn namelijk niet enkel namen, maar ook vergeten woorden te vinden, die regelmatig mooi van pas komen als er zich weer eens een complexe vertaalknoop voordoet! 🙂

    PS: @Bob: nog steeds geen zin om wat te editen / proeflezen voor OdM 5? Dat hoeft niet meer te zijn dan je zelf haalbaar acht. We kunnen wel wat extra mensen met kennis van zaken gebruiken, want er blijkt verdraaid veel tijd in te kruipen…

  2. Bob Schubert schreef:

    Inderdaad een mooi lijstje! Heb hem toegevoegd aan mijn OdM links….. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: