de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – Peraine

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Avonturië aanbeden worden namelijk Peraine.

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele
  • maandsaanduiding Peraine staat gelijk aan maand April
  • tijdsaanduiding 09:00 -10:00 AM 09:00 – 10:00 PM
  • Peraine, godin van de landbouw, de kruiden en de heelkunde

In vroegere tijden geloofde men dat de ooievaar met zijn lange snavel zaadjes in de aarde begroef om zo voor de groei van planten en hun vermenigvuldiging te zorgen. Daarom heeft men dit dier gewijd aan de godin van de landbouw, de kruiden en de heelkunde : Peraine.
Peraine geniet het meeste aanbidding in rurale gebieden en in dorpen. In steden zijn haar tempels niet zo vaak terug te vinden. Men kan er wel vaak een dolende Peraine gewijde tegen het lijf lopen, die tegen een offergave de zieken verzorgt.
De essentie van de godheid: In het tijdperk na het ontstaan, hadden de goden de mensen al vele geschenken gegeven om ze op die manier boven alle dieren te stellen. Maar de mensen, die konden spreken, schrijven en wapens gebruiken, leefden niet beter als een wolf of een lynx. Net zoals deze joegen ze woest op alle eetbare diersoorten of aten dankbaar de zoete bessen van de ranken. Dan verscheen Peraine, die zich over de mensen wilde bekommeren.
Ze leerden hen de giftige en onbruikbare planten te herkennen en deze op hun velden op te stellen als een slim plan. Ja, ze toonde de mensen wat kruiden meer in hun mars hebben dan alléén maar hongerige magen te vullen want Peraine houdt van de mensen en wil niet dat ze zich teveel belasten met ziektes en vermoeidheid.
De zin van het leven: Net zoals Peraine moeten ook de mensen behoedzaam zijn voor het leven en hij moet zich zowel om de planten, dieren als de mensen bekommeren. Leven na de dood: Een gevuld leven vol goede daden is als een veld, gevuld met gewassen : een schat op zich. En Peraines verzorgende hand zal ook voor de geest van de overledenen zorgen.

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *