de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – phex

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Aventuria aanbeden worden namelijk Phex

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele
  • de maandsaanduiding Phex is gelijk aan Maart
  • tijdsaanduiding 08:00 -09:00 AM 08:00 – 09:00 PM
  • Phex, god der duisternis, dieven en de handelaars

Deze god heeft een vos als dier toegewijd en dat spreekt reeds boekdelen over het karaktervan Phex. ’s Nachts, als Praios hem niet kan zien, flitst hij als een donkere schaduw door de hemelen en spiedt naar een goede gelegenheid voor een overval want hoe kan het ook anders, Phex is de god der dieven. Natuurlijk wordt een Phex-tempel in een “beschaafde” stad niet getolereerd, noch zijn priesters binnen de stadsmuren maar de aanbidders van deze voskultus hebben een geheime ontmoetingsplaats gevonden.
De essentie van de godheid: De sterren aan de hemelen lijken oneindig en talloos te zijn maar elkeen weet dat elke ster ergens op een dag als vallende ster vanuit de hemel neerstorten zal. Enorme kostbaarheden, vooral het Zwarte Oog, zijn ontstaan uit deze gevallen sterren.
Het is niet meer dan eerlijk dat Phex, de bewaker van de nachtelijke hemelen, zijn
verlangende blik over de kostbaarheden van de mensen laat glijden om iets anders in de plaats te vinden. Wat ook de onzichtbare handen van de god der dieven en zijn dienaren tot zich nemen wordt uiteindelijk gebruikt om de hemel terug te versieren. Al deze glinsterende lichtjes, die men aan de hemel ziet staan, zijn de trofeeën die Phex gestolen heeft om ervan te genieten totdat ze op één dag weer naar beneden vallen.
De zin van het leven: Er bestaan vele mooie dingen op de wereld en ze behoren diegene toe, die ze tot zich neemt. Alles wat de mensen doen is nemen, dit kan zijn de jager die het bos neemt, de boer die de grond neemt of de koning die de burgers neemt. Stelen is de grote kunst van het nemen en des te groter het gevaar, des te waardevoller de prijs, des te hoger is de kunst.
Leven na de dood: Phex kan niet alléén dingen gebruiken om de hemel op te kalefateren.
Ook de moedigste dieven, de slimste handelaars en de meest geraffineerde scharrelaars moeten op een dag sterven en voordat Praios’straffende hand hun geesten kan bereiken, heeft Phex ze al meegenomen en als glanzende lichtjes aan de hemel betoverd

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *