Spellenbeurs Hasselt interview – Luc & Achim met het Oog des Meesters

 

Met dank aan Bastiaan van Nox Spellenzolder

bron: Youtube Nox spellenzolder

Getagged , , ,

7 thoughts on “Spellenbeurs Hasselt interview – Luc & Achim met het Oog des Meesters

 1. Anoniem schreef:

  Thanks!And thanks for sharing your great posts every week!

 2. rodlofo1958 schreef:

  Sorry, mijne heren, maar voor mij is het verhaal de basis en de drijfveer voor een geslaagde avond. Ik heb in mijn jarenlange ervaring reeds vele malen een avond geleid waarbij het scenario vereiste dat de spelers informatie moesten vergaren of waarbij een uitgebreide omgang met meesterfiguren noodzakelijk was. Daarbij moeten de spelers echt in hun rol moeten kruipen; maar deze avonden krijgen weinig tot geen reactie van mijn spelers, terwijl de verrassingen en wendingen van een goed verhaal steeds opnieuw worden opgehaald en herinnerd. Ik heb zelfs al enkele malen te horen gekregen dat mijn spelers droomden over hun belevenissen.

  Verder, mijn heren,mijn welgemeend respect voor jullie gedrevenheid, maar de beschrijving die jullie geven van OdM is universeel toe te passen op de enorme varieteit aan rollenspelen die beschikbaar zijn. Er is voor iedere populaire TV-serie tegenwoordig wel een rollenspel te vinden – als je het engels wat machtig bent.

  Iedereen weet dat ik zelf een Warhammer fanaat ben, en samen met Dungeons & Dragons en Call of Cthulhu, is dit wereldwijd nog steeds de top drie van de beschikbare rollenspelen. Dus wens ik bij deze nogmaals even een punt te maken voor mijn maat Achim:
  Warhammer Fantasy Role-play heeft een minstens even uitgebreide en zeker en vast een veel realistisere wereld dan Avonturië dat een onrealistisch microversum is van onze wereld. Kiesow zelf heeft dat gezegd. Toegegeven, OdM heeft een zeer goede achtergrond, maar het is verre van het beste rollenspel – behalve dan voor het feit dat het gedreven mensen zoals jullie heeft die het door dik en dun blijven steunen en dat deze vijfde editie nu binnenkort ook in het nederlands verkrijgbaar zal zijn. Wij kennen elkaar nu al vele jaren, Achim, maar dit meningsverschil zal steeds een pijnpunt blijven voor ons beiden.

  • rodlofo1958 schreef:

   Even iets verduidelijken:
   Kiesow heeft gezegd dat Avonturië een onrealistisch microcosmos is, NIET dat de wereld van Warhammer beter is. Dat verandert echter niets aan de wereld van Dere en haar werking, het blijft een high-fantasy setting.
   Mijn excuses voor enigerlei misverstanden die zouden zijn ontstaan.

 3. Tsadir schreef:

  Een goed verhaal en goed rollenspel vullen elkaar aan, en kunnen elkaar versterken. Voor mij zijn ze beide even belangrijk. En pas daarna de regels.

  Maar elke speler/spelersgroep heeft eigen voorkeuren. Sommigen zetten zelfs de regels op de eerste plaats…

  • thorwahler schreef:

   Klopt, sommige laten het rollenspel voor wat het is,mits wat eigenschappen uit te spelen. Het is het samenspel, genieten van de sfeer en avontuur dat telt. Maar dat is leuk aan dit soort rpg, voor ieder wat wils. Daarom blijft odm overeind. Gewoon compleet.

 4. thorwahler schreef:

  Verhaal minder belangrijk fan rollenspel ? Niet met mijn groep. Goed verhaal, onderhoudend gebracht is al de helft van het succes. Mijn gedacht 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: