de twaalf godenenisoorthe Dark eyewww.hetoogdesmeesters.com

de twaalf goden – Tsa

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Avonturië aanbeden worden namelijk Tsa.

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele
  • maandaanduiding Tsa is gelijk aan de maand Februari
  • tijdsaanduiding 07:00 – 08:00 AM 07:00 – 08:00 PM
  • Tsa is de godin van de geboorte en de vernieuwing

De godin Tsa wordt toegeschreven aan de steeds vervellende hagedis want Tsa is de godin van de geboorte en de vernieuwing. Tsa is altijd jong en onbevangen naar alles wat nieuw is.
Nieuw gestichte steden kiezen maar al te graag voor Tsa als beschermgodin en elke
avonturier, die een totaal voor hem nieuwe bestemming opzoekt, zal zijn bede voor een welslagen aan deze godin richten.
Een tijdlang waren de priesters van Tsa op verschrikkelijke wijze vervolgd omdat men van hen het geheim van de eeuwige jeugd, dat ze zouden hebben gevonden, wilden stelen. De essentie van de godheid: Nadat de schepping volbracht was en de mensen de geschenken van de goden in ontvangst hadden genomen, begon het tijdperk van de goddelijke orde, een tijd van rust. Doch velen zagen het meer als een tijdperk van stijfheid en verveling. Zo zag in elk geval Tsa het toch, de jongste van de twaalf. Als laatste telg voelde zij zich het meest verbonden met de schepping. Ze besliste dat de voortgang van de schepping nimmer mocht ophouden te bestaan. Want Tsa heeft plezier in alle leven en dingen, die ontstaan vanuit het oude naar het nieuwe, hetzij een bouwwerk dat groeit vanuit de ruïnes van oude muren, hetzij een nieuwe dierensoort.
De zin van het leven: Wat is de betekenis van de notenschil, die oud en verlaten onder de boom ligt? Haar omhulsel en bescherming biedt zij aan het zaadje dat ze in zich draagt.
Waarom verzamelen we oude schelpen en dan nog in de meest diverse kleuren. We planten beter de zaadjes en kijken er naar uit hoe er een nieuwe boom uitgroeit.
Leven na de dood : De dood is slechts een drempel waar nieuw leven wacht. Elke oude geest kan in een nieuw leven veranderen en opnieuw geboren worden. Diegenen die het niet kunnen dat hun lichaam en geest van elkander worden gescheiden kan zijn hoop vestigen dat de godin hem laat terugkeren in zijn vorig leven.

hetoogdesmeesters.com fansite fantasy- rollenspel Nederlandse editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *