avonturen handoutsOdM 1Rodlofo's hoekwww.hetoogdesmeesters.com

Een onbeantwoorde liefde

In januari 2018 zal het precies 200 jaar geleden zijn dat het boek Frankenstein – of de moderne Prometheus voor het eerst in boekvorm verscheen. Naar mijn mening is dit het allereerst sciencefiction boek en een voorloper van de moderne horror verhalen. Het bevat elementen die ook vandaag de dag nog actueel zijn – deze informatie is inbegrepen in het avontuur. Daarom vond ik het toepasselijk een OdM verhaal te schrijven dat dit belangrijke werk eer bewijst. Ik vond in Frank een zeer gedreven medewerker en samen hebben we hard gewerkt om dit avontuur tijdig klaar te hebben voor publicatie.

Iedereen weet dat het monster van Frankenstein een moorddadig schepsel is, maar enkel zij die het boek hebben gelezen leren het schepsel kennen voor wat hij in feite is. Naarmate je verder in het verhaal komt, merk je dat het schepsel eigenlijk een erg lief wezen is. Er wordt hem erg veel onrecht aangedaan, gewoon omdat iedereen hem ziet als een monster – alleen omdat hij er niet uitziet zoals de rest van ons en toch zo op ons lijkt. En omdat iedereen – inclusief zijn schepper – hem ziet en behandeld als een monsterlijk gedrocht, gaat hij zich daar uiteindelijk ook naar gedragen.

kaft-ODM_eenonbeantwoordeliefde

In het avontuur is Udo een golem die net als het monster van Frankenstein tot leven werd gewekt door een goedbedoelende maar erg misleide geleerde, in dit geval de jonge Victoria von Bulow. Het kinderlijke en vriendelijke schepsel is een gedrocht dat door zijn schepper in de steek wordt gelaten en overal waar hij komt als een bedreiging word gezien. Het avontuur stelt de helden voor een dilemma. Wie is hier eigenlijk het monster? Victoria die de verantwoordelijkheid voor haar schepsel weigert op te nemen of het schepsel dat na haar uiteindelijke verraad wild om zich heen begint te slaan. Veel tijd om een keuze te maken hebben ze niet want het avontuur heeft een tijdslijn die dient te worden gevolgd en de helden moeten mee volgen.

Het avontuur speelt zich af in de noordelijk gelegen stad Riva waarvan de beschrijving er binnen enkele weken aankomt – de vertaling verloopt wat moeizaam. Het boek over Riva is niet echt noodzakelijk voor dit avontuur, ze staat beknopt beschreven in dit boek, en de bijgeleverde kaart (dank je Frank) is voldoende om het avontuur in goede banen te leiden; maar een goede spelmeester kan het boek goed gebruiken om de atmosfeer van de stad tot in de details te beschrijven en zo het avontuur leven in te blazen – net als Victoria dat deed met Udo…

Rodlofo, december 2017

0 gedachten over “Een onbeantwoorde liefde

  • Prachtig,uitgedrukt. Ga ik als 1ste of tweede verhaal uitproberen. Goed idee van die grondplannen & tegels voor riolen er in te verwerken. Bespaart me wat zoekwerk 😉
    Mooi werk.

    Beantwoorden
  • Deze maand januari van het jaar 2018 is het 200 jaren geleden dat Frankestei werdt gepubliceerd. Daarom vond ik het toepasselijk een OdM verhaal te schrijven dat dit zeer belangrijke werk eer bewijst. Ik vond in Frank een zeer gedreven medewerker en samen hebben we hard gewerkt om dit avontuur tijdig klaar te hebben voor publicatie.
    Geniet er van…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *