de twaalf goden – Travia

Hier een korte beschrijving van één van de twaalf goden die in Aventuria aanbeden worden namelijk Travia
travia_by_gaiasangel-d982ywh
tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele.
  • De maand aanduiding Travia is gelijk aan de maand Oktober.
  • tijdsaanduiding 03:00 – 04:00 AM 03:00 – 04:00 PM
  • Travia is de god van de trouwhartigheid, gastvrijheid, barmhartigheid.

Travia, godin van het haardvuur en de gastvriendelijkheid.
Travia, die wordt toegeschreven aan de wilde gans, wordt meestal als een ernstige
moederlijke vrouw voorgesteld. Zij is de godin van het haardvuur, van de gastvriendelijkheid, de trouwe en de eeuwige liefde. Haar tempel is vaak klein en onopvallend maar ze zijn overal aanwezig. Meestal is Travia een bijzondere liefdevolle en milde godin maar ze zal godslastering nooit vergeven en alle overtreders met onverbiddelijke hardnekkigheid achtervolgen.
Essentie van de godheid : In het begin der tijden was de Aarde leeg en sumu’s kinderen
trokken rusteloos door de woestijn. Travia zag dit en gaf elk van hen een thuis en toevlucht.
Want elk wezen, of het een dier, mens of godheid is, heeft een plek nodig waar hij zich veilig, geborgen en thuis voelt. Deze plek, het thuis, is heilig en het samenleven van alle wezens is gebaseerd op deze heiligheid. Heilig noemt men ook de plek waar een wezen in nood naartoe vlucht en het is ieders plicht om een vreemdeling gastvriendelijkheid en een plaats aan zijn open haard te schenken. De wet op de gastvriendelijkheid gebiedt ook elke gast om zijn gastheer te eren en zijn thuis niet te schaden. In het bijzonder is het gemeenschappelijke thuis van een familie zowat de huwelijksband, dat dierlijke, menselijke en goddelijke koppels met elkaar verbindt…een heiligdom waarin men het leven vindt en zich vernieuwt.
De zin van het leven : Het is van primordiaal belang van elk levend wezen om voor zichzelf een thuis te maken en een levenspartner te zoeken en met hem het leven te delen. De zielevrede is alléén in de rust van een echt thuis terug te vinden.
Leven na de dood : Een gelukkig thuis en een liefdevolle familie zijn banden die boven de dood staan. Het is voor Travia heel belangrijk dat de geesten der doden over de levenden waken, ze beschermen en ze begeleidden.
Zonder liefde en een thuis te leven betekent er zonder te sterven en als rusteloze geest eeuwig rond te dolen zonder nut of doel maar als verschrikking voor elk wezen.

Getagged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: