De god zonder naam

Het onstaan van de Naamloze

tsa_by_gaiasangel-d982yw9

tekening/artwork: Nadine Schäkel – Ulisses Spiele.

“Terwijl vele legenden en overleveringen berichten over het ontstaan en werking van de Twaalfgoden, weten we van hun grootste tegenstander, die men de god zonder naam of gewoonweg de Naamloze noemt, zeer weinig en hetgeen we weten komt dan nog uit de obscure teksten van de tijd voor de val van Bosparan en uit woeste verhalen van zeelui die zich ophielden in het Guldenland. In hoeverre de hier aangehaalde veronderstellingen de waarheid vertellen, is een vraag waarop niet eens de Twaalf kunnen – of willen – antwoordden.

De essentie van de god zonder naam is niet het stiekeme, stille gesluip van Phex in aan maanheldere nacht, maar een voorstelling van een soort stiekemigheid zoals het scherp van een moordenaar of de ongekende gruwel van een plots opdoemende nachtmerrie. De daden van de Naamloze zijn géén spectaculaire machtsdemonstraties zoals de wonderen van Praios alhoewel op gebied van vernietigende kracht zij géén evenbeeld kennen.

Duistere boeken en achter gesloten deuren vertelde legenden berichten dat de kracht, die we vandaag de Naamloze noemen, uit de eerste bloeddruppels is ontstaan die uit Los’ zijn wonden op het lichaam van Sumus druppelde. Deze druppels bevatten nog de woede van het gevecht en waren met een tweezijdige haat vervuld en deze haat is op alle wezens, die ontsproten zijn uit het lichaam van Sumu, overgegaan (en ook zo op de andere Twaalf). De door de gewijden der Twaalfgoden verspreide visie luidt als volgt : de Naamloze is één van de drie godheden die eens in het verre westen werd aanbeden. Hij heeft zijn mede-goden verslagen en de alléénheerschappij over zijn aanbidders naar zich toe getrokken die op deze manier zijn eerste gewijden werden en voortaan angst en gruwel over de mensheid brachten totdat de Naamloze in de oorlog met de goden werd verslagen en naar de dimensies van de demonen werd verbant. De Twaalf verboden zijn naam zodat hij nooit meer naar deze wereld terug kan worden geroepen. Andere legenden spreken erover dat achter de naamloze in werkelijkheid de vorst der duisternis zit, de demonensultan, >Diegene, wiens naam nooit mag worden uitgesproken. Twaalfgoden-fanatiekelingen vermoeden hem achter het masker van de nieuwe God Rastullah en anderen ontkennen simpelweg zijn bestaan. U ziet dat het een zeer moeilijk onderneming is om de waarheid te weten te komen over de god zonder naam maar we geven toch de voorkeur aan de eerste versie want alléén zij verklaart de onomstreden macht van deze godheid die evenredig is aan al de krachten van de Twaalf samen. De religie van de Naamloze werd zonder twijfel door de eerste kolonisten van het Guldenland naar Avonturië ingevoerd en er bestaan nog fragmenten van geschriften, die onuitsprekelijke rites, van mensenoffers en nog over veel ergere dingen spreken onder deze kolonisten.  Het is een feit dat de aanbidding van deze godheid in het Guldenland veel meer verspreidt is dan in Avonturië. Ja, men spreekt er zelfs van bepaalde gebieden die volledig onder zijn controle staan. Bij ons vindt men slechts weinig aanhangers van deze perverse en mensenverachtende religie en nog veel minder van zijn gewijdendie hier hun onheilig en geheim bestaan leiden”.

(Uit de Kronieken van Ilaris, de voornaamste geschriften van een ketterse Hesindesekte, die zowat een 200 jaar geleden hun onheil in de omgeving van Zorgan bedreven).

Bron: de goden van het ODM

Getagged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: