Het Oog des Meesters – een tipje van de sluier.

Beste vrienden en sympathisanten van ODM.
 
Ondertussen ligt het persbericht weeral even achter ons en heb ik al verschillende enthousiaste reacties mogen ontvangen. Verschillende mensen hebben ook al hun hulp aangeboden.
 
Tijd dus om een aantal vragen te beantwoorden en een eerste planning te geven.
 
Op dit moment ligt onze focus en prioriteit bij ‘Geen Monsters onder m’n Bed‘, onze eerste RPG, bedoeld voor kinderen. Iedereen weet hoe belangrijk het is om engagementen na te komen, en daar maken we werk van.
 
Eind deze maand zou het meeste ivm GMB klaar moeten zijn om naar drukkers gestuurd te worden.
 
Deze maand zijn we dan ook enkel bezig met:
– overleg : wie wil wat doen ? hoe plannen we alles ? wat zijn de prioriteiten ?
– voorbereiden van een kickstarter in oktober.
 
In oktober volgt dan de Kickstarter voor het Regelboek en Heldenwerk 1. Bedoeling is om het Basisregelwerk zo snel mogelijk uit te brengen en te polsen hoe groot de belangstelling is. Je kan backen via Kickstarter of steunen via voorinschrijving via de website via identieke pledges.
 
Via de stretchgoals maken we oa heldenwerkavonturen vrij. Als er een aantal bereikt zijn zullen die in één volume gedrukt worden en tegen een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden worden tijdens de Kickstarter.
 
Tijdens de Kickstarter zal er ook de mogelijkheid zijn om klassieke avonturen los te spelen. Deze zullen opgekuist en in meer of mindere mate een update krijgen en dan aangeboden worden via het Pay What You Want principe. Op deze manier hopen we snel een redelijk pakket van diverse avonturen te kunnen aanbieden.
 
Na de kickstarter hopen we zo snel mogelijk een digitale versie te kunnen aanbieden met enige tijd daarna de gedrukte versie. We starten dan ook met Fase 2 : De Almanak en het Bestiarum.
 
We zijn nog steeds op zoek naar mensen die het project willen ondersteunen : vertalers ( Heldenwerk – langere avonturen – bronnenboeken ), editors/ nalezers, enz… Stuur gerust een mailtje naar luc.teunen1@telenet.be . Je krijgt dan in de loop van volgende week een vragenlijstje om naar je engagementen te polsen.
 
Op dit moment wachten we nog op het glossarium van Ulisses. Als dat aangekomen is vullen we dit aan met reeds gekozen terminologie. Daarna kan je de lijst hier vinden met de vraag voor aanvullingen en goede vondsten. Graag tot dan !
 
Luc Teunen
LT Publications
19399745_1947146832201060_8492915386168308753_n
Getagged

5 thoughts on “Het Oog des Meesters – een tipje van de sluier.

 1. LT PUB schreef:

  Daar heb ik alvast wat informatie over. We zijn in gesprek met dezelfde drukker die ook de Duitste en Engelse boeken hebben gedrukt. We gaan daar volledig mee in hun verhaal, en de boeken gaan perfect bij elkaar passen. Dus het Nederlandstalige regelboek zal er hetzelfde uitzien als het Duitstalige boek en zelfs hetzelfde aanvoelen : zelfde formaat, zelfde papier, zelfde soort omslag.

  Over formaten moet ik even het volgende kwijt : de Duitse versie (210 x 297 mm, A4) heeft een ander formaat dan de Engelse versie (216 x 279 mm, Letter). Die boeken passen qua formaat dus minder bij elkaar in de boekenkast.

  Wij hebben ervoor gekozen (verschillende redenen) het originele, Duitse formaat te handhaven.

  Ik hoop met deze extra info een aantal mensen gerustgesteld te hebben.

  Vriendelijke groeten.

 2. Enisoor schreef:

  Ik ga ervan uit dat dit het geval is.

 3. Thorwahler schreef:

  Ik neem aan dat men bij deze uitgave toch dezelfde materialen en afmetingen gebruikt als de duitse en engelstalige versie. Kwestie van een homogeen geheel te hebben. Ikzelf heb de almanak reeds in het engels, zal deze ned regels en wat komen zal zeker ondersteunen als men alles homogeen bij elkaar kan zetten. Verschillende afmetingen zijn al zeker uit den boze voor mij. 😃 Het is maar een vrijblijvend advies natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: