enisoorhulpmiddelenreviewthe Dark eye

The Dark Eye – Game Master’s Screen & Tavern Guide

Graag wil ik het hebben over een andere nuttig instrument voor de meester namelijk de nieuwe game master screen van spelmaker Ulisses. Handig om bepaalde zaken erachter verborgen te houden voor je groep helden. Alle regels zijn hierop snel terug te vinden.

De nieuwe Game Master Screen van TDE doet dit uitstekend en met klasse. De layout is duidelijk en helder te noemen. De voorkant is sfeervol en geeft een tafereel weer van een Avonturijnse taverne. Zet kaarsen, drinken, bakje chips en nootjes op tafel en je rollenspel sessie is compleet.

 

 

Als bonus krijg je bij je screen een boekje van 48 bladzijden over tips en ideeën om je herberg en taverne meer gestalte te geven voor je medespelers. 

IMG_20170613_123530234_HDR

Onmisbaar omdat er regels in staan voor prijzen, bar gevechten, drink wedstrijden en allerlei gokspelletjes die helden kunnen doen. Tevens drie voorbeelden met plattegronden en de nodige achtergrond verhalen van bepaalde beroemde herbergen.

 

  • The Kraken King, de beruchtste en smerigste taverne in heel Havena.

 

  • The Hearthfire, een gastvrije herberg en gezellig wegstation langs één van de hoofdwegen door het Avonturijnse Rijk.

 

  • The round Wheel, een luxueus hotel en resort in het hart van de stad Punin, waar naar men fluistert zelf sexuele services door de masseurs voor 20 zilveren daalders gedaan kunnen worden.

 

Al met al een geslaagd product om je spelavond meer sfeer te geven. Voor de prijs rond de € 23,99 hoeft je het niet te laten.

Star_fullStar_fullStar_fullStar_fullStar_full

IMG_20170613_124111152

0 gedachten over “The Dark Eye – Game Master’s Screen & Tavern Guide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *