Avonturenenisoorreviewthe Dark eye

De Vampier van Havena – Review

uspus25302e_web_cover_2

Je hoort het gedempte geluid van voetstappen op natte kasseien gevolgd bij het naderend gestamp van zware laarzen door modderplassen. Je bent het spoor van je achtervolgers kwijtgeraakt maar je weet niet zeker dat dit wederzijds is. Hoe kun je ontsnappen?

Verontrustende schaduwen vormen zich in de dik golvende mist door de scheepswerven van Havena. Je kunt je ogen niet vertrouwen evenmin als je oren. Teveel geluiden weerkaatsen door de nauwe straten – het geblaas van een steegkat, flappende vleugelslagen van een oude raaf, voetstappen die je van overal lijken te benaderen….

De Vampier van Havena is een solo avontuur die je laat duiken in een avontuur vol aktie wanneer geen andere spelers voor handen zijn. Elk hoofdstuk bied nieuwe uitdagingen en je zult al je capaciteiten moeten inzetten als je wenst te ontsnappen om je eigen huid te redden.

Bekend zijn met de wereld van Aventuria is niet vereist. Dit scenario omvat een ready-to-play held en regels om te spelen. Het enige wat je nog nodig hebt is een pen, papier en wat dobbelstenen!

Vooruit op avontuur!

thief

Het moet gezegd worden dit solo avontuur heeft het allemaal. Spanning, goed verhaal en zeer sfeervol. Ik hou niet van spoilers dus zal ik niet verder uitweiden hoe het verhaal gaat. Gaande weg het avontuur ontrafelen zich meer inzichten in het mysterie die de havenstad Havena angstvallig in haar greep houdt. Ook de nodige rotzakken kruisen je pad.

Dit scenario laat je goed kennis maken met de nieuwe regels middels z.g.n. voetnoten met uitleg. Bijvoorbeeld hoe de gevechtregels zijn en (de proeven) attributes en attribute/skill checks.

Ik heb een fijn avontuur beleefd omdat het goed afliep met mijn held. Mislukt je missie dan niet getreurd, je mag altijd opnieuw beginnen. Zo leer je spelende wijs het spelmechanisme beter kennen.  De taal is in het Engels en prima te volgen (je kunt ook een Duitse versie kopen). Of het ooit in het Nederlands verschijnt, die kans acht ik persoonlijk zeer klein. Het boek zit vol met mooie tekeningen en achterin de gebruikelijke plattegronden die de sfeer goed tot zijn recht laat komen.

De lay-out is stevig met 60 bladzijdes wat voor mij echt uitnodigde om te gaan spelen. Dit  solo avontuur is zeker uit te spelen in een avond.

Een dikke aanrader.

Enisoor

The vampire of Havena is a solo adventure for a thief with honor

auteur: Sebastian Thurau

Genre: Detective Story, Mystery

Prerequisites: none

Location: Havena

Date: Sometime between 1038 and 1040 FB

Complexity (Players/GM): Low/ –

Suggested Hero Experience level (if you use your own hero): Inexperienced to competent

Prijs: 19,99 euro

Star_fullStar_fullStar_fullStar_fullStar_full

0 gedachten over “De Vampier van Havena – Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *