Een eigentijdse – gedenkwaardige held .. ook dat kan …

EGH

Via de uitgebreide documentatie van het Oog des Meesters en zeker het doorgegroeide DSA heeft men vele mogelijkheden om een held naar eigen inzicht, eigen mogelijkheden zelf te gaan kneden.

De OdM doos verschenen in 97, “Met Mantel, Zwaard en Toverstaf”, geeft daar alles weer wat een ietwat gevorderd speler wenst. Met de pro’s en contra’s eigen aan de toenmalige opzet natuurlijk. Maar vele spelersgroepen gebruiken deze doos nog steeds als de referentie.
Toch kan men zelf heel wat kleur geven aan je held, zeker als Meester kan je daar aan toe bijdragen.
Dit document, ons bezorgd door Rodlofo, geeft perfect weer wat er zou kunnen gebeuren als de Meester de spelers in een bepaalde richting wenst te sturen als het bijvoorbeeld om kinderen, jongeren gaat. Het geeft ook aan dat een Meester zijn spelersgroep kan binden door hedendaagse eigenschappen, historiek, sterktes en zwakheden aan hen te geven als een onderdeel van het “groepsgevoel”.
Voor mij persoonlijk een nuttig document, al was het maar omwille van de eigentijdse aanpak.

2 thoughts on “Een eigentijdse – gedenkwaardige held .. ook dat kan …

  1. enisoor schreef:

    Een goeie held in het Oog Des Meesters waarmee je je in kan leven blijft legendarisch door de jaren heen. Komt je held te sneuvelen dan is dit echt niet fijn. Dit geeft inderdaad wat meer diepgang bij beginnende helden.

    Ik ga een avontuur beginnen met mijn kinderen: het woud waaruit geen terugkeer mogelijk is. Dit zijn de helden die gekozen zijn. Ikzelf speel een soort zeeman. Aangezien ik ook Meester ben, zal deze personage puur dienen als bodyguard o.i.d. Ik zal deze handout eens uitproberen. Verslag volgt.

    Enisoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: