de reuzenamoebe

amoeba-3D-big

De reuzenamoebe behoort tot de zeldzame monsters. Slechts af en toe kan men ze tegenkomen in vochtige holen, ruïnes of grafgewelven. De reuzenamoebe ziet er van buiten net zo uit als de meer bekende eencellige amoebe, maar heeft een doorsnee van ongeveer drie meter. Hij ontwikkelt schijnvoetjes waarop hij zich vloeiend voortbeweegt en kan zelfs door de kleinste kieren. Hij komt maar langzaam vooruit en is voordurend op zoek naar voedsel, dat hij in welke organische vorm dan ook opneemt en verteert. Vaak kan men in zijn halfdoorschijnende lichaam nog een paar anorganische voorwerpen waarnemen, zoals wapens of waardevolle dingen. De reuzenamoebe is slechts met steekwapens of vuur te bestrijden. De held moet huidcontact met de amoebe uit de weg gaan, want om zichzelf te beschermen scheidt het dier een bijtende, giftige vloeistof af.

Moed: 7

Levensenergie: 40

Beveiligingwapenuitrusting: 0

Aanval: 12

Afweer: 0

Trefpunten: 1D + 3

Monsterklasse: 10

Getagged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: