De Mummie

mummie

Mummies zijn schijndode creaturen die door machtige tovenaars tot leven zijn gewekt. Hun verschijning lijkt op een half vergaan lichaam, dat door een bijzondere zalf en verband wordt geconserveerd. Zij zijn 1,80 – 2,50 m groot en duiken meestal in de buurt van kerkhoven,  catacombes en graven op. Mummies zijn heel sterk en kunnen alleen door magische wapens of toverspreuken overwonnen worden, maar voordien moet iedere held eerst een proeve van moed met succes afleggen, want anders schrikt hij zo van deze afgrijselijke grafbewoner dat hij op de vlucht slaat. Er is met normale wapens niets tegen mummies uit te richten; het enige probate middel is open vuur, dat bij een mummie 2D Trefpunten per spelronde veroorzaakt als hij ermee in aanraking komt. Wie door een mummie wordt verwond, loopt het gevaar een infectieziekte te krijgen (10% van de gevallen), die een dodelijke afloop heeft, als er niet een geneeskrachtige drank voorhanden is die de werking tegengaat, of als de ziekte niet door magie kan worden genezen.

Moed: 12

Levensenergie: 35

Beveiligingwapenuitrusting: 2 (normale wapens geen effect)

Aanval: 7

Afweer: 7

Trefpunten: 1D + 4

Monsterklasse: 22

Getagged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: