De Grafpissebed

pissebed

De grafpissebed is een zelden voorkomend reusachtige familielid van de kelderpissebed. Hij leeft in vochtige graven en ruïnes en wordt ook nogal eens aangetroffen op kerkhoven in de catacombes.  Het dier wordt anderhalve tot tweeëneenhalve meter lang en de schofthoogte is ongeveer 120 centimeter. Het is eigenlijk een aseter, maar zal levend voedsel zeker ook niet versmaden. De grafpissebed heeft dezelfde bouw als de kelderpissebed, maar zijn talrijke poten zijn wel een halve meter lang. Grijptangen en sterke bijtinstrumenten vormen natuurlijke wapens; het lichaam wordt door een dun pantser beschermd. Als het er op aankomt kan de grafpissebed zich razend snel bewegen. Hij is niet bijzonder agressief, maar hij valt zijn tegenstanders bij voorkeur van achteren aan en beschouwt alles dat kleiner is dan hijzelf als buit.

Moed: 9

Levensenergie: 30

Beveiligingwapenuitrusting: 3

Aanval: 11

Afweer: 5

Trefpunten: 1D + 3

Monsterklasse:  13

Getagged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: