De reuzenaap

Zoals er in Avonturië reuzen in mensengedaante bestaan, zo zijn er ook bij de apen een paar reusachtige soorten ontstaan. Deze giganten ze worden tot vier meter lang en wegen vaak bijna een ton, zijn intelligenter dan op deze wereld voorkomende mensapen, maar lang niet zo intelligent als een normaal mens. Desondanks kan men het met Avonturijnse reuzenapen over sommige eenvoudige dingen wel eens worden, en zouden zelfs avonturies zijn die tamme reuzenapen als huisdier hebben. Dat is evenwel alleen met vrouwtjes mogelijk; de reuzenapman krijgt af en toe onvoorziene aanvallen van razernij. bij meningsverschillen verlaten de reuzenapen zich normaal gesproken uitsluitend op de buitengewone kracht in hun vuisten, maar soms komt het voor dat ze een lange en zware knuppel gebruiken.

Moed: 20

Levensenergie: 30

Beveiligingwapenuitrusting: 1

Aanval: 8

Afweer: 6

Trefpunten: 2D + 2

Monsterklasse: 30

Getagged

2 thoughts on “De reuzenaap

  1. Bob Schubert schreef:

    De gebruikte afbeelding is die van de baviaan-achtige apen in de moerassen van Bornland, in het Duits ‘Sumpfranzen’ genaamd. De avonturijnse reuzenaap lijkt meer op een grote gorilla.

    • Enisoor schreef:

      Klopt, de Avonturijnse reuzenaap moet je als een uit de kluiten gewassen gorilla zien. Er was jammer genoeg geen passende afbeelding voorhanden die paste bij de tekenstijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: