AANKONDIGINGODM 5

OdM gaat digitaal

Nog even weer een update van de kickstarter OdM Nederlandstalige editie versie 5.0

“Beste vrienden,

Welkom bij de nieuwste update. Op dit moment brengen we ons eerste rollenspel naar de digitale markt. Dat zou dit weekend in orde moeten zijn. En dan beginnen de voorbereidingen om OdM digitaal te publiceren.

Goed om te weten :

  • Onze partner voor digitale bestanden is DrivethruRPG. Heb je al een account bij hen, met het emailadres dat je ons bezorgde, dan zit je goed. We sturen je volgende week, na de update, een uitnodiging. Heb je nog geen account, dan is het aangeraden om er ÈÈn aan te maken. https://www.drivethrurpg.com Gebruik je een andere mail voor DtRPG dan het mailadres dat je ons bezorgde, verwittig ons dan even op luc.teunen1@telenet.be.
  • Waar we bij Monsters bestanden aanleveren die volledig in orde zijn, wilden we dat bij OdM anders doen. Vanaf het moment dat er een eerste lay-out is, willen we die delen. Wat houdt dit in ?
  • De pdf ziet er vrij goed uit, maar nog niet perfect.
  • Er staan nog veel fouten in, zowel naar inconsequenties, spelling, zinsbouw, vertaling, … (Om een idee te geven : nadat de 180 bladzijden van Monsters vertaald waren en door een dubbele edit zijn gegaan, hebben 4 proeflezers er in totaal nog meer dan 200 fouten uitgehaald en suggesties gedaan. En dan heb ik bij een laatste doorloop er nog eens een 30-tal fouten uitgehaald. OdM heeft 420 bladzijden in een kleiner lettertype.)
  • Maanden geleden hebben enkelen van jullie aangegeven dat je de tekst zou willen proeflezen. Zodra de pdf uit is vertellen we hoe je ons hiermee kan helpen. In een notendop: je kiest een hoofdstuk en je vertelt ons wat er fout is en wat jij anders zou doen.
  • 5 fasen : 1. Alle overblijvende Duitse tekst er uit halen, 2. Spellingsfouten en inconsequenties, 3. Onduidelijkheden en zinsbouw, 4. Overblijvende items Alfabetisch zetten en lay-out verfijnen, 5. Laatste doorloop.

Volgende zaterdag hebben wij met het vertaalteam een vertaalmeeting. Op het laatste moment kwam er het idee om daar ook een open redactievergadering in te lassen. Bedoeling is om backers, fans en sympathisanten mee te laten aanschuiven aan de tafel, een aantal zaken voor te stellen, vragen te stellen en vragen te beantwoorden.

Omdat het allemaal zeer laatst minute is, wilden we het eerst schrappen en verhuizen naar een latere datum, maar uiteindelijk laten we hem toch volgende zaterdag doorgaan, als een try-out. We gaan hier een jaarlijks eventje van maken. We plannen nu zaterdag alvast de volgende. Dus hier is de uitnodiging : Moest je volgende zaterdag, tussen 14 en 17 uur nog tijd en zin hebben en in Wommelgem (Antwerpen) kunnen geraken, dan ben je van harte welkom om mee rond de tafel te komen zitten.

Praktisch : Zaterdag 23 juni, van 14 tot 17 uur, Zalen familia (achteraan), Adolf Mortelmansstraat 18, 2160 Wommelgem, BelgiÎ. Inkom gratis, drank aan democratische prijzen. Wij voorzien een aperitiefje en een wat snackjes, inschrijven verplicht : luc.teunen1@telenet.be

En dan alvast een klein tipje van de sluier over de toekomst van OdM:

We focussen ons eerst op de spelwereld en zoomen in op één van de iconische steden van Aventurië: Havena. Dit doen we door 3 boeken te publiceren : ‘De Almanak’, ‘De Zevenwindkust en Windhaege’ en ‘Havena’. Het idee is heel simpel: ‘Havena’ bevindt zich in ‘De Zevenwindkust en Windhaege’ en dat is dan weer een regio die in de ‘Almanak beschreven’ staat. Wat met de ‘Strijdende Koninkrijken’ ? Zijn we die vergeten ? Nee, maar die heeft minder prioriteit en wordt tussendoor afgewerkt. Later meer hierover. Wat houdt zo’n regio- of stadboek eigenlijk in ? Wel, we publiceren niet enkel het boek zelf, maar ook kaarten, één of meerdere avonturen, enz.. Het is dus meer een regiopakket dan een regioboek.

We gaan hier volgende week dieper op in. We gaan ook een stevige weerslag van onze open vergadering in de volgende update zetten. Wel graag even geduld want de laatste week van juni is volgepropt met klassenraden, proclamaties, oudercontacten en nog meer. De eerste week van juli is dan weer maagdelijk vrij.

Graag tot zaterdag en anders zie ik jullie bij de volgende update.

Luc”

bronvermelding: https://www.kickstarter.com/projects/teunen/het-oog-des-meesters-editie-5-nederlandse-versie/posts/2215248

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *